2015. augusztus 3., hétfő

PORCHETTA

A porchetta˙Olaszországban nagyon kedvelt utcai étel,
egy zsemlébe teszik a nagyon finom sült malachúst.
Én vasárnap készítettem el ebédre,mert ez nem csak egy 
egyszerű utcai étel,általában ünnepek alkalmával is készítik, kemencében.
Nagyobb egész sertésből,amit kicsontoznak és utána fűszerezik.
Az amit én készítettem egy 3 kg-os egész darab hús volt,a 
húst már előző nap be kell fűszerezni,ami nagyon fontos:bőrös
malachús kell hozzá,mert fűszerezés után fel kell tekerni
és összekötözni.Sajnos fázis fotókat most nem készítettem,
de a fűszerezést írom,
a húst a hentessel vagy mi magunk csontozzuk ki,utána nyissuk
szét késsel,
első a sózás,érdemes legalább kétszer átsózni,hogy jól átjárja 
a só,ezután  borsozom,fokhagyma ízlés szerint,én kb 10 nagy gerezd 
fokhagymát tettem a húsra,
utána rozmaring és zsálya,ezt is ízlés szerint,és mindenképpen friss
fűszernövényeket használjunk,
következik az összekötözés,ami inkább két emberes munka,de megoldható.A sütés:a sütőt a legmagasabb hőfokra állatom,a sütő 
legalsó rácsára teszem a húst alufóliával letakarom,kilónként számoljunk egy órát,sütés közben sűrűn szúrjuk meg egy hústűvel így a felesleges zsír kisül a húsból,természetesen vízet öntsünk alá folyamatosan,
amikor már puha,állítsuk a sütőt grillező fokozatra és süssük ropogósra a bőrét.Ne felejtsünk el egy pár szem burgonyát is mellé 
tenni,félbe vágva.JÓ ÉTVÁGYAT!
Mire fotózhattam,már csak ennyi maradt......


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése