2015. augusztus 15., szombat

BAGUETT HÁZILAG

Már egy ideje kisérletezem a kenyeret itthon megsütni,
úgy érzem lassan kezdek rájönni,ez a recept is nagyon jól sikerült.
Szerintem nincs jobb,mint a sütőben sűlő kenyér illata!
A HOZZÁVALÓK:500gr liszt,340gr víz,20gr élesztő,2kis kanál só,
1teáskanál cukor.
ELKÉSZÍTÉS:Azélesztőt felfuttatom egy kevés vízben a cukorral,addig 
elkeverem a lisztet a sóval,az összes hozzávalót beleteszem 
a dagasztógépbe és lassú fokozaton keverem,közben adagolom hozzá
az élesztőt és a többi langyos vizet,8 percig dagasztom,
kelesztem amíg a duplájára kel,egy folpackkal letakarva.
Aki kézzel készíti,20 percig kell dagasztani,amíg el nem válik
az edény falától.
Amikor megkelt kiveszem,belisztezett nyújtódeszkára rakom és az ujjaimmal óvatosan kilapítom négyzet alakúra,elosztom 4 felé.
Veszem az első darabot,azt is négyzet alakura formázom,és az egyik 
felét a közepére hajtom,rá a másik felét,elforditom 90 fokot és újra kilapítom négyzet alakúra,megismétlem az előzö műveletet,behajtoma tészta egyik felét a közepébe,utána amásik oldalát is a közepébe,
félbe hajtomés az alját össze nyomkodom,utána nyújtom kézzel 
amilyen hosszúra engedi a tészta,lehetőleg minél vékonyabbra.
hagyom még egy órát kelni,amikor megkeltek bekapcsolom a sütőt
a maximumra,250C-ra,egy kisebb edénybe beteszek vízet, legyen gőz mire a baguettek bekerülnek ,
30 percet sütom.

   
Sütés előtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése