2015. augusztus 15., szombat

HÚSGOLYÓK NÁSKÉPP

Hozáávalók:250gr darált hús,1 zsemle,1 tojás,1 kápia paprika,
2evőkanál zsemlemorzsa,2evőkanál  Worcestshire szósz,1 kis fej hagyma,
A MÁRTÁSHOZ:1 kis fek hagyama,4 paradicsom,, pohár száraz fehér bor,só bors
Elkészítés,a a darálthúshoz hozzáadjuk a párolt hagymát,a paprikát is apró kockájra vágjuk,és megpároljuk,a zsemlét vízbe áztatjuk,kicsavarjuk és mehet a masszához a többi hozzávalóval együtt,a húsgolyókat 20 percre hűtőbe teszem,utána diónyi húsgolyókat formázok belőle,egy nagyobb serpenyőben kisütöm,és
e mártáshoz megpárolt hagymához adom,ráöntöm a fehárbort,hogy félig elllepje,hozzáadoma pardicsomkat és 25 percig főzöm,lassú tűzön.
A frissen sült baguettel nagyon finom volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése