2016. június 29., szerda

Töltött cukkini sütőben sütve feta sajttal

Hozzávalók:3 db gömb alakú cukkini,1 fél fej hagyma apróra vágva         ,1 dl rizs,só,bors,feta sajt,1 csokor petrezselyem,1 csokor kapor,10dk feta sajt .
Elkészítés:a cukkinik belsejét egy kanállal kiszedem,a belsejüket besózom,amíg elkészítem a tölteléket.Az apróra vágott hagymát kevés olajon puhára párolom.Az 1 dl rizst egy kis edényben félig főzöm meg,kb 1 dl alaplét adok hozzá,a tölteléket összeállítom,a cukkini kiszedett belsejéhez adom a párolt hagymát,a félig főzött rizst,sózom,borsozom, a petrezselymet és a kaprot is hozzá adom.A betöltött cukkinit egy tepsibe teszem,kevés oliva olajat és vízet öntök alá,180 C-os sütőben kb 30 perc alatt megsütöm,a még forró cukkinikre feta sajtot teszek és úgy tálalom.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Arany fakanál! A blogkóstolón Fűszermánia Gabi arra kért, hogy légy szíves tüntesd fel, hogy ezen a játékon veszel részt, az én receptemet használod, és aktiváld a linkeket. Itt, a blogon. Kérlek, hogy pótold. Ez a szabály, amire utalt. Bár már kicsit későn, de a következő részvételnek is ez a feltétele.

    VálaszTörlés