2016. június 29., szerda

Töltött szőlőlevél ahogy Anyukám készítette

Hozzávalók.kb 30 db közepes szőlőlevél,50 dk darált pulykahús,1 tojás      2 dl rizs,1 kis fej hagyma,só,bors,tejszín,25 dk egres,2 dl 10 százalékos főzőtejszín
Elkészítés.a szőlőleveleket forrásban lévő sós vízbe teszem kb fél percre,egy tésztaszűrőbe teszem és hagyom kihűlni.A töltelékhez egy kis fej hagymát kevés olajon megpárolok,a darált húshoz adom amikor már nem forró,hozzá adom a tojást és a rizst,ízesítem sót és borsot adok hozzá.
A kihűlt leveleket betöltöm úgy mint a töltött káposztát,1 evőkanál tölteléket teszek a levél felső részére,behajtom a két oldalát és feltekerem,amikor betöltöttem az összes levelet egy lábosba teszem.Az edény szélén kezdem el bele rakni és szorosan körbe rakom a betöltött szőlőleveleket,amikor kész van annyi alaplével öntöm fel ami ellepi.Egy kis tányért teszek a szőlőlevelekre,és alacsony lángon készre főzöm,1 óra alatt.A megfőtt töltött szőlőleveleket kiveszem az edényből és beleteszem az alaplébe a megmosott egrest,beleöntöm a 2 dl tejszínt és összeforralom,még ízesítem cukorral (vagy édesítőszerrel),vissza teszem a betöltött szőlőleveleket és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése