2016. június 12., vasárnap

Fehér piskótatekercs mákkal mascarponés eperkrémmel töltve

Hozzávalók a fehér piskótához:5 tojás fehérje,3 evőkanál mák,5 evőkanál puffasztott rizs,3 evőkanál cukor,1 teáskanál citrom,1 sütőpor.
Elkészítés.a tojásfehérjét kemény habbá verem kevés citrommal és a cukorral
hozzáadom a mákot,puffasztott rizst és a sütőport,hogy a hab ne törjön össze,
a sütőt előmelegítem kb 165C-ra és 15 perc alatt megsütöm.
Kivéve a sütőből egy nedves konyharuhára borítom,leveszem róla a sütőpapírt és feltekerem,így nem fog törni a piskóta.
A krémhez:25dkg eper,10 dkg cukor,2 tojás sárgája,10gr étkezési keményítő,40gr vaj,3 evőkanál mascarpone
Elkészítés:az eper egy részét turmixoltam, kb 10 darabot meghagyok és feldarabolom,a turmixolt epret,a tojásokat,vajat ,cukrot,az étkezési keményítőt egy kisebb edénybe teszem,jól elkeverem és alacsony lángon a tűzhelyen krémmé főzöm,amikor kihűl hozzáadom a darabolt epret és a mascarponét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése