2016. június 10., péntek

Ricotta torta eperrel töltve

Hozzávalók:3 tojás,25dkg ricotta,9dkg liszt,9 dkg étkezési keményítő.15dkg cukor,70ml olaj,1 tasak sütőpor,1 citrom lereszelt héja és leve.
Elkészítés:a tojásokat szétválasztom,a tojás fehérjét kemény habbá keverem,
a tojás sárgájához adom a cukrot és fehéredésig keverem,hozzá keverem az olajat,a ricottát,a citrom héját és levét    ,a lisztet,a sütőport és a felvert tojások habját óvatosan a masszához adom.A sütőt 160 C-ra előmelegítem és 40-45 percig sütöm.
A kihűlt piskótát félbe vágom és megtöltöm.Ricotta bevonat:
Ricotta 25dkg,2,5 dl tejszín habbá verve,cukor 100 gr.a ricottát villával összetöröm és  a cukorral kikeverem,hozzá adom a habbá vert tejszínt.
Eper 30dkg,darabolva,kevés citrommal és ízlés szerint cukrozva.


a

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése