Elkészítés.a szőlőleveleket forrásban lévő sós vízbe teszem kb fél percre,egy tésztaszűrőbe teszem és hagyom kihűlni.A töltelékhez egy kis fej hagymát kevés olajon megpárolok,a darált húshoz adom amikor már nem forró,hozzá adom a tojást és a rizst,ízesítem sót és borsot adok hozzá.
A kihűlt leveleket betöltöm úgy mint a töltött káposztát,1 evőkanál tölteléket teszek a levél felső részére,behajtom a két oldalát és feltekerem,amikor betöltöttem az összes levelet egy lábosba teszem.Az edény szélén kezdem el bele rakni és szorosan körbe rakom a betöltött szőlőleveleket,amikor kész van annyi alaplével öntöm fel ami ellepi.Egy kis tányért teszek a szőlőlevelekre,és alacsony lángon készre főzöm,1 óra alatt.A megfőtt töltött szőlőleveleket kiveszem az edényből és beleteszem az alaplébe a megmosott egrest,beleöntöm a 2 dl tejszínt és összeforralom,még ízesítem cukorral (vagy édesítőszerrel),vissza teszem a betöltött szőlőleveleket és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése