2015. december 12., szombat

OLDALAS POLENTÁVAL

HOZZÁVALÓK:bő fél kg oldalas,a hentessel vágassuk el hosszában,1 sárgarépa,1 hagyma,1-2 szál angol zeller 1 doboz konzerv paradicsom,olíva olaj.
A POLENTÁHOZ:25 dk kukoricadara,1 liter víz,só,kb 5 dk vaj.
Elkészítés:az oldalast a csontok mellett elvágjuk,a hagymát apróra vágjuk,a sárgarépát,és a zeller szárakat is.A húst lepirítjuk egy kis olíva olajon,utána rátesszük a zöldségeket és megsózzuk,hagyjuk,hogy egy kicsit a zöldségek puhuljanak majd ráöntöm a doboz paradicsomot,és kb feléig teszek bele vízet,ezt is hozzáöntöm,addig főzzük amíg a hús megpuhul.
Közben elkészítem a polentát,forrásban lévő vízbe öntöm,folyamatosan keverem,
amikor már besűrűsödik a fedőt tegyük rá,adjuk hozzá a vajat,természetesen ízesítsük sóval és tegyük egy kisebb tepsibe,vagy formába amit előtte kiolajoztunk,amit majd tudunk szeletelni miután kihűlt.
Amikor már puha a hús a polentát felszeleteljük és beletesszük a kész oldalashoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése