2015. december 12., szombat

KENYÉR HÁZI NAPON SZÁRÍTOTT PARADICSOMMAL,ÉS OREGÁNÓVAL

Az idei nyár igazán jó meleg volt,így rengeteg paradicsomot szárítottam itthon.Már olíva olajban vannak,az egyik nagy kedvencem,mert nem csak kenyérbe de akár egy tésztás ételbe is nagyon finom,
A kenyérben pedig,amit sütöttem nagyon jó ízű lett,de írom a receptet.
Hozzávalók:350gr BL80(én tönköly lisztet használok) 150gr teljes kiörlésű rozs liszt,5gr élesztő,cukor,1 teás kanál só,kb 3 dl víz,2 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:a liszteket átszitálom hozzáadom a sót és elkeverem,az élesztőt egy kis meleg vízzel  és cukorral felfuttatom,
A dagasztógépben kb 10 percet dagasztom,hűtőbe teszem egy éjszakára és csak
másnap kezdem el a kenyér formázását Megvárom amíg a tészta szoba hőmérsékletű lesz és elfelezem,de nem fontos,aki szeretné nyugodtan egyben lehet hagyni.   .Kilapítom a kezemmel, nagyobb négyszög alakúra beleteszem a szárított paradicsomot,apróra vágva kb :8-10 darabot és az oregánóval is megszórom    és hajtogatom,felülről le a feléig,alulról felhajtom a másik felére és utána az oldalait is,én általában háromszor elvégzem ezt a műveletet,és utána formázom és hagyom kelni amíg a duplájára kel.Közben a sütőt bekapcsolom és 250 C-ra előmelegítem,a sütő aljába teszek egy edénybe vízet.Amikor a kenyereket berakom a sütőbe leveszem 200 C-ra és 20 percig sütöm tovább,ha nagyon sül a kenyér még az utolsó 15 percre leveszem 180C-ra.Mindenkinek másképp süt a sütője,ezért pontos sütési időt nem igazán lehet írni.
ez a fotó egy DNK kenyér,olyan,mint lett,mint azolasz ciabatta,a receptje itt van a blogon,megtaláljátok.
JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése