A kenyérben pedig,amit sütöttem nagyon jó ízű lett,de írom a receptet.
Hozzávalók:350gr BL80(én tönköly lisztet használok) 150gr teljes kiörlésű rozs liszt,5gr élesztő,cukor,1 teás kanál só,kb 3 dl víz,2 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:a liszteket átszitálom hozzáadom a sót és elkeverem,az élesztőt egy kis meleg vízzel és cukorral felfuttatom,
A dagasztógépben kb 10 percet dagasztom,hűtőbe teszem egy éjszakára és csak
másnap kezdem el a kenyér formázását Megvárom amíg a tészta szoba hőmérsékletű lesz és elfelezem,de nem fontos,aki szeretné nyugodtan egyben lehet hagyni. .Kilapítom a kezemmel, nagyobb négyszög alakúra beleteszem a szárított paradicsomot,apróra vágva kb :8-10 darabot és az oregánóval is megszórom és hajtogatom,felülről le a feléig,alulról felhajtom a másik felére és utána az oldalait is,én általában háromszor elvégzem ezt a műveletet,és utána formázom és hagyom kelni amíg a duplájára kel.Közben a sütőt bekapcsolom és 250 C-ra előmelegítem,a sütő aljába teszek egy edénybe vízet.Amikor a kenyereket berakom a sütőbe leveszem 200 C-ra és 20 percig sütöm tovább,ha nagyon sül a kenyér még az utolsó 15 percre leveszem 180C-ra.Mindenkinek másképp süt a sütője,ezért pontos sütési időt nem igazán lehet írni.
ez a fotó egy DNK kenyér,olyan,mint lett,mint azolasz ciabatta,a receptje itt van a blogon,megtaláljátok.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése