2016. július 26., kedd

Málna fagyi

hozzávalók:25 dk málna.pürésítve,átpasszírozva,1 evőkanál málna lekvár,3 dl tej,2,5 dl tejszín,150 gr cukor.2 tojás sárgája,fél citrom leve
elkészítés:egy edénybe teszem a tojás sárgáját,50 gr cukorral egy habverővel fehéredésig keverem,utána melegítem a tejet,a lekvárt,és 50 ml tejszínt,nem forralom.A kikevert tojás sárgájához öntöm óvatosan a felmelegített tejes keveréket, vissza teszem a tűzhelyre és alacsony lángon krémmé főzőm,hozzá adom a többi tejszínt és a málna pürét amibe a fél  citrom levét belekevertem,de előtte hűtsük le a krémet.Amint kihűl tegyük a hűtőbe 3-4 órára,ha van fagyi gépünk akkor 25 perc alatt elkészül a fagyi,ha nincs akkor tegyük a mélyhűtőbe és fél óránként egy habverővel keverjük át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése