JOGHURT FAGYI,
Hozzávalók:400gr görög joghurt,1 habtejszín(2,5 dl),100 gramm cukor,1 habfixáló,
Elkészítés:a tejszínt a cukorral és a habfixálóval habosra keverem,
hozzáadom a görög joghurtot,és azzal is jól elkeverem,
fogok egy formát,amibe folpack-ot teszek és beleöntöm a joghurtos masszát,
mélyhűtőben hagyom,amíg megköt,
Én egy ilyen formába tettem,amikor már megfagyott a fagyi,kiveszem,kb 5 percet várok,turmix gépbe beleteszem és habosítom,
Tehetünk bele gyümölcsöt is,amit összeturmixolunk előtte(málna ,eper,áfony,őszibarack,...)
turmixolás után a átpaszírozzuk,és e fagyira tesszük,vagy külön fagyasztjuk jégkockatartóba,
egy kis vizet adunk hozzá és cukrot ,ha kell,ugyanúgy készítem,mint a joghurt fagyit.
JÓ ÉTVÁGYAT!
u..i:nekem még nem fagyott meg a joghurt fagyi,de holnap már lesz,gyorsan kell fotóznom,mert
mindig elfogy...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése