2016. november 5., szombat

XXI.Blogkostoló

A XXXI. Blogkostoló Házigazdája a Serpenyő Virtuóuz blog írója Görbe pál,
én a Főzni jó Sütni még jobb blogról készítettem egy  ételt, zöldfűszeres húsgombóc készült penne tésztával.
˙Hozávalók:1csomag penne tészta
                    fél kg darált csirke/pulykamell
                    1 nagy csokor petrzelyem/bazsalikom
                     1 kk só,bors
                    1 citrom
                     1 csokor újhagyma
                     1 konzerv darabolt paradicsom vagy friss paradisom
                     1dl bor
                      10 dkg parmezán
                      olivaloaj
Elkészítés:A tésztát felteszem főzni a csomagoláson látható utasítás szerint.
A húst összedolgozom az aprított petrezselyemmel,az újhagyma zöld részével.
Sózom,borsozom,ráfacsarom a citrom levét,és a parmezán felét belereszelem.
Alaposan összekeverem,kis húsgolyókat formázok a masszából,és kevés olívaolajon megpirítom.
Egy másik serpenyőben szintén olívaolajat teszek és az újhagyma fehér részét és a fokhagymát üvegesre párolom.
Mehet bele a húsgolyó,amikre ráöntöm a hámozott paradicsomot.hozzáöntöm a bort is,sózom,borsozom,majd készre főzöm az egészet.
Ha a tészta megfőtt,leszűröm és tálalom kevés reszelt parmezánnal és friss zöldfűszerekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése