2016. május 30., hétfő

OLASZ CIABATTA 1 GRAMM ÉLESZTŐVEL DAGASZTÁS NÉLKÜL

Hozzávalók:450gr liszt,350ml langyos víz ,          3 gr friss élesztő vagy 1 gramm szárított élesztő,3 gramm cukor,
nagy szemű tengeri só,olíva olaj,(rozmaring,napon szárított paradicsom)
Elkészítés.a legjobb este bekeverni a tésztát,első lépés kevés langyos vízben az élesztőt a cukorral elkeverem,hagyom amíg felfut,hozzá adom a többi vízzel együtt a liszthez és elkeverem.12 órát hagyom szobahőmérsékleten folpack fóliával letakarva kelni.FONTOS a sót és az olajat nem teszem a tésztába amíg kel.
Természetesen a kelesztési idő változó lehet a hőmérséklet miatt,a lényeg a tésztának a duplájára kell nőnie.
A tészta nagyon lágy de nem kell megijedni,egy tiszta konyharuhára öntöm amire előtte lisztet és kukorica darát teszek így könnyen kezelhető a tészta.
Eldolgozom ha kell még kevés lisztet adok hozzá,utána 4-5 darabra vágom hosszában.Megkenem olíva olajjal és durva szemű sót teszek rá,én tettem rá friss rozmaringot és házi szárított paradicsomot,így még hagyom kelni 2 órát.A sütőt előmelegítem, a kenyereket a tepsire teszem a konyharuha segítségével és 20 perc alatt megsütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése