2016. április 16., szombat

Tavaszi főzelék panírozoztt sajtgolyóvall

Hozzávalók:4 sárgarépa,1 közepes fej karalábé,20dk zöldborsó,20dk ceruzabab,fél liter alaplé,1 evőkanál vaj, 1 nagy csokor petrezselyem,só,bors,kevés édesítőszer
elkészítés:a karalábét kocákra vágom,a sárgarépát megmosom,és szeletekre vágom.Egy edénybe kevés olajon elkezdem megpárolni a sárgarépát,5 perc után
belerakom a felkockázott karalábét,amikor kezd puhulni hozzáadom a zöldborsót,ceruzababot és felöntöm fél liter alaplével.Közben felaprítom a petrezselymet.Ha már minden zöldség puha a főzelékben,akkor kiszedem kb az 1/3-át,amit botmixerrel
pürésítek,vissza teszem a főzelékbe és így sűrítem,hozzáadom az aprított petrezselymet és a vajat.
Sajtgolyók hozzávalói:15dk edemi sajt,10 dk feta sajt,1-2 evőkanál tej,zabkorpa,2 szál újhagyma apróra vágva
elkészítés:a sajtot lereszelem,hozzáadom a fetát,az apróra vágott újhagymát, és 1-2 evőkanál tejet,kevés zabkorpát,amitől össze áll a sajt.Vízes kézzel diónyi golyókat formázok belőle,panírozom,liszt,1 tojás,zsemlemorzsa és forró olajban kisütöm.Forrón a főzelékkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése