2015. június 25., csütörtök

Lasagne recept

A spenótos zöld tésztát 30dk durumlisztből készítettem,
a paradicsomos mártást egy bolognai ragu,amit már leírtam,(facebook:Arnyfakanál)
kb 3 dl natur paradicsomot még teszek a raguhoz,
 készítek egy besamell mártást.
Besamell mártás:50gr vaj
                           50gr liszt
                        fél kiter tej,só,bors
a vajat megolvasztom egy edényben,hozzá adom a lisztet és elkeverem,egy habverővel
felöntöm a tejjel,de csak kevéssel,hogy ne legyen csomós a mártásunk,ezek után hozzá adjuk
a többi tejet,ne legyen túl sűrű a mártás,a tűzhely mellett addig kevergetjük amíg krém
állagú lesz.
Rétegezés:egy 20x32cm-es tepsi aljára olívaolajat teszünk,
első réteg ragu,
második réteg a tészta,erre újra a paradicsomos ragu kerül,
rá kanalazunk a besamel mártásból és parmezánnal megszórjuk,
addig folytatjuk amíg el nem fogy a tészta,ragu és besamel mártás,
arra azért figyeljünk,hogy az utolsó rétegnél maradjon elég ragu és besamel,ami elfedi a tésztát.
Sütés 180 C,kb 45 perc,
Aki nem szereti a parmezánt a rétegek közé rakhatunk edami,trappista,stb sajtot,amit szeretünk,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése