2015. szeptember 15., kedd

CIPÓ NAPON SZÁRÍTOTT PARADICSOMMAL

Még nyáron kihasználtam a nagy meleget,és folyamatosan szárítottam a paradicsomot.Most a saját készítésű napon szárított paradicsomomból tettem 
a kenyérbe,amit sütöttem.
HOZZÁVALÓK:150gr Manitoba liszt(vagy teljes kiőrlésű liszt)a Manitoba lisztről még fogok írni bővebben,350gr fehér liszt,10gr élesztő(vagy 120gr kovász),10gr só,1 teás kanál cukor(aki élesztővel készíti)70gr sziciliai olíva olaj,vagy, extra szűz olíva olaj,kb350gr langyos víz.
ELKÉSZÍTÉS:Az élesztőt a teás kanál cukorral felfuttatom,a két fajta lisztet 
elkeverem és átszitálom,a sót az elkevert liszthez adom,belerakom a dagasztógépbe a liszteket,a felfutott élesztőt és apránként adagolom hozzá a vizet,amikor a tészta kezd össze állni,hozzáadom az olívaolajat és hagyom,hogy a tészta felvegye az olajat.Átteszem egy kelesztő tálba és hagyom 30 percet kelni,ezután a tésztát kiveszem a nyújtódeszkára,amit előtte beliszteztem és hajtogatom,ahogy azt a teljes kiőrlésű kenyérnél leírtam.Kezemmel kilapítom 
négyzet alakúra,a tetejét lehajtom a közepéig,az alját felhajtom,ezután az oldalait is behajtom jobbról és balról is,újra hagyom kelni 45 percet és hajtogatom,egy újabb 45 perces kelesztés és a tésztát jól kilapítom a kezeimmel,amennyire lehet,
és ráteszem az apróra vágott szárított paradicsomot ízlés szerint tegyük bele,én jól tele raktam a kilapított tésztát. A tésztát áthajtogatom,egy szép kis cipót formázok belőle és hagyom kelni,amikor megkelt előmelegített 230C-os sütőbe teszem,és kb 30 perc alatt készre sül,az enyém kicsit túl sült,de így is nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése