lehet,hogy nem.Éppen ezért,nagyon fontosnak tartom,hogy írjak is arról,amit elkészítek. A "ciambella" tésztája nem más mint egy olajos piskóta alap,ahogy olvastátok a receptet biztos észrevettétek,Tölthetitek a tésztát nagyon sok fajta
töltelékkel,a tésztájába keverhettek fagyasztott gyümölcsöket(természetesen kiolvasztva)vagy párolt almát....A lisztekről és használatukról is írok,hamarosan.
Nagyon örülök,hogy ennyien olvassátok a receptjeimet,a facebook-on vagy itt a blogon nyugodtan írhattok és kérdezhettek tőlem receptekkel kapcsolatban,mindenkinek válaszolok,nagyon várom a hozzászólásokat
A recept---
HOZZÁVALOK:250gr liszt(fele kókusz liszt,én ledaráltam a kókuszreszeléket ,de előtte egy kicsit beraktam a sütőbe kb 60C-ra.45 percre),170gr joghurt,3tojás,
kb fél dl olaj,1 tasak sütőpor,1 csipet só,1 doboz darabolt konzerv ananász,
1 teás kanál vanília kivonat,(vagy vaníliás cukor),1 citrom lereszelt héja
ELKÉSZÍTÉS:a tojásokat a cukorral jól elkeverem,hozzáadom az előtte elkevert
olajat,joghurtot csipet sót,a vanilíát,a reszelt citrom héját és a lisztet belekeverem a tésztába a darabolt ananász kb 3/4 -ét, ,a sütőport
csak a végén adom hozzá.
FONTOS:amikor már minden hozzávalót elkészítek,előtte a formát kivajazom és belisztezem,a sütőt bekapcsolom 180C-ra,amikor elkészülök mindennel .
2ciambella
Az ananász fennmaradó 1/4 részével mi történik ? ...
VálaszTörlés