A XXXI. Blogkostoló Házigazdája a Serpenyő Virtuóuz blog írója Görbe pál,
én a Főzni jó Sütni még jobb blogról készítettem egy ételt, zöldfűszeres húsgombóc készült penne tésztával.
˙Hozávalók:1csomag penne tészta
fél kg darált csirke/pulykamell
1 nagy csokor petrzelyem/bazsalikom
1 kk só,bors
1 citrom
1 csokor újhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom vagy friss paradisom
1dl bor
10 dkg parmezán
olivaloaj
Elkészítés:A tésztát felteszem főzni a csomagoláson látható utasítás szerint.
A húst összedolgozom az aprított petrezselyemmel,az újhagyma zöld részével.
Sózom,borsozom,ráfacsarom a citrom levét,és a parmezán felét belereszelem.
Alaposan összekeverem,kis húsgolyókat formázok a masszából,és kevés olívaolajon megpirítom.
Egy másik serpenyőben szintén olívaolajat teszek és az újhagyma fehér részét és a fokhagymát üvegesre párolom.
Mehet bele a húsgolyó,amikre ráöntöm a hámozott paradicsomot.hozzáöntöm a bort is,sózom,borsozom,majd készre főzöm az egészet.
Ha a tészta megfőtt,leszűröm és tálalom kevés reszelt parmezánnal és friss zöldfűszerekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése