A fasírthoz:60 dk darált hús(én pulykát használtam),2 db zsemle,1 tojás,só,bors,
oregáno 2 teás kanál,bazsalikom 2 teás kanál,rozmaring 2 teás kanál,fokhagyma granulátum 2 teás kanál,egy nagy csokor petrezselyem apróra vágva.
A töltelék.1 nagy padlizsán szeletekre vágva,és meggrillezve,2 csomag mozarella sajt,felszeletelve,4 db kisebb paradicsom vékony szeletekre vágva.
Amire még szükségünk lesz 1 steril gézlap(nagyobb,gyógyszertárban kapható,
A fasírt masszát össze dolgozzuk,fűszerezzük,amikor ezzel megvagyunk két
folpackkot egymás mellé teszünk úgy,hogy egymást fedjék,és beolajozzuk,majd
erre olajos kézzel tegyük rá a fasírt masszát és amennyire lehet terítsük el.
Amikor ezzel megvagyunk akkor rátesszük a grillezett padlizsánt,a mozrella szeleteket,és a nyers paradicsom szeleteket.Természetesen a padlizsánt és a paradicsomot is sózzuk,aki szereti még tehet rá oregánot is.
Ezek után a folpackkal szépen feltekerjük és a jól beolajozott gézre tegyük át,és tekerjük fel,majd konyhai spárgával kössük meg mind a két végét.
180C -on süssük 50 percig.Köretként jól illik hozzá egy paradicsom saláta,amit
besóztam,oregánot tetem rá,citromlével és olíva olajjal ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése